Autor Wiadomość
tattoo
PostWysłany: Sro Lis 04, 2009 6:24 pm   Temat postu:

zuza napisał:
HaIeER napisał:
ja zrobiłem sobie dziare pół roku przed 17 urodzinami Very Happy

elo


a to ja mam 16 lat i pisałam do wszystkich prawie studiów?Razz
i wszyscy piszą ,że nie zrobią ;(
choć mam przemyślany tatuaż i jestem pewna tego co robię.


haha w tym wieku wszystkiego jest sie pewnym, niestety za kilka lat byc moze pozalujesz Wink ja robilem sobie tatuaze od 19 roku zycia, z czego 4 zaluje, ze w ogle zrobilem Smile
Gość
PostWysłany: Nie Lis 01, 2009 11:05 pm   Temat postu:

ja ci zrobie[color=#][/color]
zuza
PostWysłany: Sob Lip 11, 2009 10:13 pm   Temat postu:

HaIeER napisał:
ja zrobiłem sobie dziare pół roku przed 17 urodzinami Very Happy

elo


a to ja mam 16 lat i pisałam do wszystkich prawie studiów?Razz
i wszyscy piszą ,że nie zrobią ;(
choć mam przemyślany tatuaż i jestem pewna tego co robię.
gostek
PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 7:54 pm   Temat postu: ...

czesc mam wlasnie 15 lat i licze ze mi pomozecie mianowicie...
od dlugiego czasu zastanawiam sie nad tatuazem , mam juz jeden na oku ktory w 100% by mi pasowal tylko wlasnie zastanawiam sie czy nie spitole sobie sprawy. wchodze po roznych stronkach i czytam ...chcialbym zrobic za jakies pol roku w zime lecz obawiam sie wlasnie tego ze jeszcze po zrobieniu tego wymarzonego tatuazu urosne i mi sie totalnie zrysuje ...
czekam na odp pozdrawiam Smile
Sojusz
PostWysłany: Sob Maj 09, 2009 3:59 pm   Temat postu:

Zapytam jeszcze tutaj... Czy nie mając 18 lat (mam 16) mogę ukończyć kurs robienia tatuaży?
martyna
PostWysłany: Nie Mar 01, 2009 4:07 pm   Temat postu:

ja nie ryzykowałabym robienia tatuazu komus kto ma ponizej 18.
poniewaz za taka osobe odpowiedzialni sa rodzice a z tymi moze byc czasem problem...
koleb25
PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 6:10 pm   Temat postu:

ja mam 26 lat mam dziary na obu ramionach, brzuchu,lopatce,i na obu nogach i powiem wam ze to jest cos ekscytujacego poprostu to jest sztuka tylko inaczej pokazana:)starsi ludzie mysla ze jak masz dziare to juz miales konflikt z prawem albo siedziales za kratami a tak powaznie to guwno prawda!!!jak bym mogl to bym sobie cale cialo wydziaral ale niestety tatuaze kosztuja i to jest ten najwiekszy bol a chetnie bym powiekszyl swoja kolekcje tatoosów na ciele Smile))i mowie wam ze dziary to jest cos bardzo fajnego tylko trzeba byc na 100% przekonany do tego ze sie ja chce miec pozdro:)
Gość
PostWysłany: Pon Gru 22, 2008 6:15 pm   Temat postu:

ja nad swoim sie dlugo zastanawialam wybralam wzor dosc spory bo praktycznie mi zajmuje cale plecy ale nie o tym temat zgadzam sie ze to kwestia tego czy ktos jest dosc dojrzały emocjonalnie podczas tatuowania koles mi opowiadal o dziewczynie ktora juz byla umowiona na wszytsko lux miala szkic odbity on przygotowywal maszynke a nie bylo to nic wielkiego maly motylek na udzie, dziewczyna mu doslownie uciekla spod maszynki zaczela mowic co o tym powiedza rodzcie znajomi a przyszky chlopak lub maz i pficjalnie wyszla z salonu, zgoda rodzicow heh troszke zabawne mimo ze za nas odpowiadaja przeciez to nie oni beda to miec tylko my wiec w czym problem ja nie rozumiem...odemnie nikt nic nie wymagal tylko zapytali czy jestem tego pewna i to wystarczylo kwestia dojrzałosci nic wiecej.Smile
Dziuniaaa
PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 1:26 pm   Temat postu:

Eh... tatuaz od 18 lat mozesz zrobic sobie samodzielnie. Jednak tatuaz przed 18 nie jest przestępstwem ;] oczywiście jezeli rodzic bedzie z Toba, a powinien wymagac tego tatutażysta. Zgoda pisemna rodzica nie powinna mu wystarczyc. Jezeli tatuaz przed 18 trzeba się nas tym głęboko zastanowić... potem można ostro żałować i na stare lata mieć brudnopis z dzieciństwa (jaki jakiś pamiętnik) na ciele Smile pozdro ;]
tattoo
PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 9:19 am   Temat postu: Re: Tatuaż a wiek

Ciul napisał:
Możecie mi powiedzieć czy zasrany system prawny pozwala niepełnoletnim robić sobie tatuaże czy może trza mieć 18 lat albo jakiś świstek zezwalający od starszych?



Tatuaz mozna zrobic od 17 roku zycia. Zadna pisemna zgoda rodzicow nic nie da, rodzic musi byc osobiscie razem z Toba
www.streemo.pl/albercik
PostWysłany: Sro Maj 14, 2008 9:44 pm   Temat postu:

ja w wieku 15 lat zrobiłem na łopatce jak na razie nie żałuję i w najbliższym czasie zrobię drugą dziare Smile
Pred
PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 12:45 am   Temat postu:

Ja, żebym miał możliwość zrobił bym sobie tatuaż przed 18. Ale tak wyszło że okoliczności nie pozwoliły. Wiadomo fundusze itd. bo w rolę wchodziły tatuaże wykonane w dobrym studiu. Teraz mam 18 lat, pracuje na Cyprze i mam trochę wiecej grosza i tatuuje się w dość szybkim tempie :] Najbardziej odwarzny jest mój tatuaż na szyji, ale zrobiony jest tak, że nie widać go pod koszulą. Co do tatuowania przed 18, to jestem za. Oczywiście każde tattoo trzeba przemyśleć, pomyśleć o ocenie nas przez innych w przyszlości pod względem naszych tatuaży. Uważam, że tatuażysta może sam podjąć decyzję czy tatuować nieletniego.
Chodzi mi o to, żeby nie odmawiał wykonania tatuażu np. dla 16 latka na łydce czy łopatce (miejscach łatwych to zakrycia na przyszlość) a odmówił np. na dłoni, szyji, czy nawet przedramieniu.
Gość
PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 10:19 pm   Temat postu:

Dante napisał:
i tatuaż będzie przypominał kotwice bądź wszelkie maści noże itp. wykonane na gościach mieszkających całe życie w bramie lub na klatce schodowej Laughing
To tyle...

masz cos do ludzi wychowanych na ulicy???
WIESZ CO SIE LICZY? SZACUNEK LUDZI ULICY!!!
jebac wszystkich lanserow ktorzy nie wiedza co dziaraja, ale robia to by sie przylansowac wsrod swoich rowiesnikow albo jakichs lasek...
tattoo
PostWysłany: Pią Sty 25, 2008 10:27 am   Temat postu: Re: Tatuaż a wiek

Ciul napisał:
Możecie mi powiedzieć czy zasrany system prawny pozwala niepełnoletnim robić sobie tatuaże czy może trza mieć 18 lat albo jakiś świstek zezwalający od starszych?


Nie wiem czy ktos pisal wczesniej, bo nie chcialo mi sie czytac Wink

Prawo jest takie, ze aby miec tatuaz musisz miec skonczone 18 lat. Ale czesto w studiu tattoo po prostu patrza na wyglad, czy wygladasz na doroslego czlowieka, jesli maja jakies watpliwosci to pytaja o dowod sobisty. Rowniez za zgoda osobista zgoda rodzica mozesz zrobic tatuaz w studiu. A co do domowych tatuazystow, oni nie patrza na to czy jestes niepelnoletni a i tak Ci zrobia. Ale lepiej odczekac do 18stkim, bo jesli zalozmy masz lat 15 i zrobisz jakis konkretny wzor, to za kilka lat moze CI sie wydac za dziecinny Wink Ps. zajrzyj na www.tattoo.vdd.pl
Gość
PostWysłany: Czw Sty 24, 2008 8:43 pm   Temat postu:

hmm ja mam 17 lat i zastanawiam sie, ogolnie mam zajawke na to co chce miec bo znaczy to dla mnie bardzo duzo, lecz czekam narazie poniewaz jestem zbyt chudy, a chce jeszcze byc wiekszy